Jag kan inte rekommendera den kungliga rundan - inte för löpning i alla fall...

Bröllop på gång

10 juni 2010

16 juni 2010


Solen skiner inte bara över Stockholm utan också i mitt sinne för jag är mer eller mindre klar med mitt exjobb!

Få för att fira så drog jag iväg på en liten runda inne i stan, och testade den kungliga rundan (kortegevägen på lördag) inne i stan. Ni kan se den här.


Banan sträcker sig från den imponerande Storkyrkan i Gamla Stan till den grönskande Djurgården. På vägen passerade jag självklart Slottet. Här gick det inte så bra att springa på grund av alla turister men det gjorde inte så mycket för man blir så glad av alla nyfikna människor. Någon gång blev jag fotograferad också, tror jag...

Även på Hamngatan, Drottninggatan och Kungsgatan så var det svårt att ta sig fram snabbt på grund av allt folk på stan så dessa sträckor gick jag. När jag väl kom till Strandvägen så la jag i ett extra kol och körde järnet och väl över Djurgårdsbron var jag framme! 4km hade jag lagt bakom mig.

Att springa den kungliga rundan rekommenderar jag inte dig som verkligen vill springa då man vid ett flertal tillfällen måste vänta på trafikljus och springa slalom mellan turister, kontorsnissar och sommarlovssugna ungdomar. Däremot, om man vill uppleva staden och få en del shopping gjord på vägen så tycker jag att den passar underbart!

Kanske är du intresserad av