Jag äter yoghurt på morgonen.

Jag prioriterar frukosten

28 juni 2010

28 juni 2010


Aj, aj, aj – jag försov mig! Inte mycket, en kvart eller så, men mina morgonvanor är tighta och det varje minut räknas.

För ett år sedan hade jag hoppat över frukosten och plockat upp något på vägen istället, men nu väljer jag att komma en kvart senare till jobbet – för att hinna äta frukost.

När man är slav under sitt blodsocker, som jag och säkert många andra är, så tror jag det är mer tidseffektivt att offra stunden det tar att äta frukost framför att kämpa mot godissug resten av dagen. Dessutom visar studier att de som prioriterar frukost har lättare att hålla vikten, läs mer om det här.


Själv äter jag yoghurt med russin, lite flingor och blåbär. Mer inspiration till goda frukostar hittar ni här.


HÄLSOEXPERT IDA REGITZE KRAG KOMMENTERAR

Frukost är verkligen superviktigt! När du vaknar är ditt blodsocker lågt och det har visat sig att de som hoppar över frukost väger mer än de som äter. En av anledningarna till detta är sannolikt att det låga blodsockret leder till sug efter sötsaker, men ett lågt blodsocker gör gör också att du har mindre energi under dagen. Andra undersökningar visar att en bra frukost har en positiv effekt på insulinresistensen (och därmed minskar risken för diabetes) och på din ämnesomsättning (ökar förbränningen). Så ät en sund frukost och kom ihåg mellanmålen under dagen, de hjälper dig att hålla blodsockret på en stabil nivå.

Kanske är du intresserad av