Jag är mer än nöjd med resultatet!

Jag klarade det!

10 maj 2010

10 maj 2010


Jag klarade det – och på under en halvtimme!!!

Kort tillbakablick: I februari slog mig tanken att vara med i det danska I FORM-loppet (läs här om ni missade det) och efter det blev löpträningen betydligt roligare eftersom det kom lite press på.

När jag tränar till vardags springer jag 5 kilometer på ganska exakt 30 minuter, men den goda stämningen och med draghjälp från de andra löparna kom jag runt på betydligt kortare tid; 28 minuter och 52 sekunder! Jag är otroligt glad och nöjd – tänk att jag som knappt kunde springa två minuter utan en nära-döden-upplevelse för ett halvår sedan nu fixade detta.

I fredags oroade jag mig ju för den beryktade backen – den var inte ens i närheten så farlig som jag hade inbillat mig! Lärdom är alltså att inte oroa mig så mycket till nästa lopp.

För nu var det ju I FORM-loppet i Danmark jag sprang, men om bara några få månader kommer denna fantastiska löparfest till Sverige – då hoppas jag att vi ses i antingen Stockholm, Göteborg eller Malmö! Kolla in den här sidan - här finns all info!


HÄLSOEXPERT IDA REGITZE KRAG KOMMENTERAR:

Det är jättebra sprunget och jag är riktigt stolt över Malin. Det visar också hur mycket mer man kan få ut av att springa ihop med andra, det är verkligen motiverande! Nu ska vi hitta nya delmål och ett nytt mål till nästa I FORM-lopp i augusti.

Mustaschen som jag, och många andra, sprang omkring med i går är en del av den danska Hjärtföreningens kampanj. De vill rikta uppmärksamhet på den stora skillnad i diagnostisering och behandling av hjärt-kärl-sjukdomar hos män och kvinnor. Merparten av forskningen görs på män, trots att blodproppar uppför sig annorlunda hos kvinnor och behandlingsmöjligheterna alltså inte är så optimala som de borde vara.

Kanske är du intresserad av