Musik ger mig extra kraft att klara träningen.

Jag älskar musik!

9 juni 2010

9 juni 2010


Jag har varit inne på det tidigare tidigare - musik är otroligt viktigt för att jag ska kunna hålla motivationen!

Och det på goda grunder enligt de här artiklarna. Enligt dem finns det verkligen all anledning att fylla mp 3-spelaren med favoritlåtar som hjälper oss att hålla tempot under träningspassen.

Vilka är dina favoriter, undrar vi därför nu? Via den här sidan kan du skicka in en bild av dig själv samt dina fem favoritlåtar att träna till – kolla in mina och andras här och få inspiration!


Jag skulle faktiskt vilja påstå att bra musik är så pass viktig för min träning att jag inte skulle kunna klara mig igenom ett helt träningspass utan. Framför allt när det handlar om intervallträning är jag totalt beroende av takterna som för mig framåt.

HÄLSOEXPERT IDA REGITZE KRAG KOMMENTERAR

Flera undersökningar visar att det är mindre ansträngande att löpträna om man lyssnar på musik samtidigt. Musiken gör att man blir distraherad, kommer in i ett annat flow och får känslan av att ha extra krafter. Med musik i lurarna är det mer sannolikt att man glömmer bort tiden och faller in i rytmen, nästan på ett meditativt plan. En löprunda i skogen tillsammans med en kompis, småprat och med fågelsång i bakgrunden kan dock vara bra omväxling.

Kanske är du intresserad av