Syntetisk smak är inte för mig!

Inget för mig

17 juni 2010

18 juni 2010


I går var jag med om ett blodsockerfall som heter duga. Utöver det hade jag glömt bort att ha med mig frukt i väskan, som jag brukar ha. Vrålhungrig gick jag in i en närbutik på jakt efter något att stoppa i magen.

Vi vet ju alla hur det ser ut där; baguetter (vitt bröd, förstås) med diverse kladd i, godis, chips och så vidare. Inget som kan rekommenderas, framför allt inte om man vill gå ner i vikt.

Det enda jag hittade som passade mig var en lågkalorikaka, på förpackningen stod det att den skulle kunna ersätta en hel måltid.

Jag åt den, men det var verkligen inget för mig. Det smakade mest syntetiskt och speciellt mätt blev jag inte heller. Men den gjorde jobbet; blodsockret blev stabilt…

Man kan göra betydligt godare energikakor själv; kolla bara in de här recepten!


HÄLSOEXPERT IDA REGITZE KRAG KOMMENTERAR

När det står på förpackningen att en sådan här liten sak kan ersätta en hel måltid bör man alltid vara lite skeptisk. En lågkalorikaka innehåller ungefär 200 kalorier och den kan ersätta ett mellanmål. I nödsituationer är det okej att äta en sådan, men om man tittar närmare på innehållet ser man att det i stort sett bara är socker, mjölkpulver och smakämnen. Jag rekommenderar att man istället har en liten påse med mandlar, nötter, russin eller andra torkade frukter i väskan. Titta in på den här artikeln och få flera tips.

Kanske är du intresserad av