Äntligen är det dags för jordgubbar!

Frukt som godis

25 maj 2010

26 maj 2010


Fredagar är ju min godisdag och som jag berättade häromdagen är den största utmaningen för mig att hålla det på en vettig nivå.

På väg hem i fredags kväll såg jag att affären hade börjat sälja svenska jordgubbar och var bara tvungen att köpa med mig en förpackning hem. Och istället för att trycka i mig ett halvt kilo godis åt jag alltså jordgubbar med mjölk och var nöjd med det! En trevlig bonus var att jag slapp den där tunga känslan i magen och det lätta illamående som brukar komma på köpet. Jag ska inte ljuga och säga att jordgubbarna är lika gott som godis, men känslan efter är ju betydligt fräschare!

Om ni liksom jag älskar jordgubbar ska ni kolla in de de här recepten!


HÄLSOEXPERT IDA REGITZE KRAG KOMMENTERAR

Detta är ett riktigt bra exempel på att det inte behöver vara onyttigt bara för att det är sött. En paket jordgubbar (500 g) innehåller bara runt 200 kalorier. Dessutom är de fulla med c-vitamin och folsyra och massor av vatten så att du kan utan tvekan äta en ordentlig portion utan dåligt samvete.


Om du vill undvika för många kalorier kan du låta bli att sockra dem och ha mjölk till istället för grädde. Du kan också spara lite jordgubbar och använda i en smoothie nästa dag.

Kanske är du intresserad av