Nu är jag där igen....

Fast i latte-träsket

7 juli 2010

7 juli 2010


Det är bara att erkänna – jag är lattemissbrukare.

När jag kollar i mitt lilla bloggarkiv blir det faktiskt smärtsamt uppenbart hur mycket jag sörplar. Först skrev jag om hur jag absolut inte skulle kunna tänka mig att ge upp min morgonlatte. Sedan, i vintras, gav jag upp den och fokuserade på kvalitetskaffe två gånger i veckan. Det funkade fint, ett bra tag.

Men sedan kom chefen, mannen ni ser i bakgrunden på bilden, dragandes med en espressomaskin och vips så är jag där igen – fast i latteträsket.

Att det är de små synderna som gör den stora skillnaden har vi varit inne på många gånger här i bloggen, läs mer om det här om ni vill ha en snabbgenomgång.

Nu tänker jag att det är okej med en latte varje dag. Men det får vara en liten en och bara en om dagen!

HÄLSOEXPERT IDA REGITZE KRAG KOMMENTERAR

Maskinen gör också riktigt god espresso – och man behöver ju inte ha jättemycket mjölk i kaffet, varje dag… Svart kaffe har riktigt många goda egenskaper, läs om några av dem här.

Även mjölk har flera goda egenskaper, men välj gärna en lättare variant om du vill begränsa kaloriintaget. En mellanstor latte som är gjord på standardmjölk innehåller 120 kalorier men en som är gjord på minimjölk bara 70.

Mjölk är också en bra källa till kalcium och innehåller B2- och B12-vitaminer samt en hel del bra näringsämnen som fosfor och jod.

Kanske är du intresserad av