Tjoho - den passar perfekt!

En liten svart

30 juni 2010

30 juni 2010


Jag måste tjata lite till om hur roligt det är att ha blivit smalare. I går köpte jag en klänning som jag för ett halvår sedan kanske skulle ha tittat på och tänkt att den var fin men jag skulle aldrig ha köpt den eftersom jag vet att jag inte hade kunnat bära den utan att känna mig riktigt obekväm.

Men nu inte bara köpte jag klänningen, jag tog på mig den på en gång och strosade omkring och kände mig hur bekväm som helst.

För några veckor sedan var jag orolig för att jag skulle tappa motivationen och liksom känna mig färdig när jag hade gått ner en del, men det har faktiskt blivit precis tvärtom!

HÄLSOEXPERT IDA REGITZE KRAG KOMMENTERAR

Vi har nu kommit så långt i processen att Malin även mentalt är med och kan se, och tro på, att det hårda arbetet ger resultat.

Många fokuserar alltför mycket på smala recept och motion när de vill gå ner i vikt. En framgångsrik viktminskning kräver dock även mycket mentalt arbete.

Övervikt bottnar ofta i att vi använder mat till att täcka behov som egentligen inte har med hunger att göra. Vi känner alla till begreppet tröstäta. Det kan vara när man är stressad, ledsen, arg eller ensam. Under en viktminskningskur kan man därför känna en stor saknad, när man inte längre kan använda mat för att känna sig bra.

Så fokusera på de positiva resultaten och njut av dem när de kommer. Det tycker jag att Malin är riktigt bra på!

Kanske är du intresserad av