Syltad rödlök i glasburk

Piffa upp maten med denna läckra syltade rödlök. Den smakar fantastiskt i allt från burgare till wraps och från sallader till smörgåsar.

© iStock

Syltad rödlök - superenkelt och gott

Syltad rödlök smakar fantastiskt och är perfekt som tillbehör i både burgaren och salladen. Här får du ett superenkelt och läckert recept.

12 april 2018 av Signe Moesby Leth

Syltad rödlök

  • 2 rödlökar 
  • 1 dl äppelcidervinäger 
  • 1 dl vatten 
  • 1 msk honung 
  • ½ tsk havssalt 

Så gör du syltad rödlök

  • Hacka lök och lägg i en glasburk. 
  • Koka upp resten av ingredienserna och låt sjuda i ett par min. 
  • Häll över löken, stäng till och låt dra i 6–8 tim.

Du kan enkelt variera den syltade rödlöken genom att tillsätta 1 tsk, korianderfrön, fänkålsfrön, hel spiskummin eller stjärnanis.

Hur länge kan syltad rödlök hålla sig?

Syltad rödlök kan lätt hålla sig i kylskåpet i ett par veckor, även om den smakar så gott att det sällan blir något över. Om du vill försäkra dig om att den håller sig, kan du med fördel skölja ur glasburken med hett vatten först och därefter atamon. Se till att löken täcks helt av ättikslagen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar