Skål med smoothie och frukt.
© wichmann+bendtsen

Smoothie med ananas, jordgubbar och tropisk granola

Få den bästa starten på dagen med denna exotiska morgonsmoothie som ger massor av ny energi.

24 juli 2017 av Signe Leth

Exotisk morgonsmoothie med ananas, jordgubbar och tropisk granola

1 person

1½ dl ananasbitar, frysta
1½ dl jordgubbar, frysta
1 banan, mogen
Ca 1 dl mandelmjölk


Topping:

25 g mango, i små bitar
2 stora jordgubbar, i tärningar
2 skivor röd grapefrukt
½ passionsfrukt
½ fikon, i tärningar
Skal från ¼ ekologisk citron, finriven
2 msk tropisk granola, se recept

Ev lite gojibär

Så gör du

  • Mixa alla ingredienserna tills smoothien har önskad textur och konsistens. Den ska vara lite tjockare än en normal smoothie.
  • Häll upp smoothien i en skål och lägg på toppingen.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 403 kcal
Protein: 7,1 g
Fett: 9,1 g
Kolhydrater: 78,1 g
Kostfibrer: 10,5 g

Tropisk granola med ananas och kokos

En syltburk, ca 500 ml

dl havregryn
1 dl mandlar, hackade
1 dl solrosfrön
150 g ananas, mogen
1 par droppar stevia, valfritt
1/3 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja, smält
1 msk chiafrön
1 msk hampafrön
1 dl kokoschips

Så gör du tropisk granola

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Blanda havregryn, mandlar och solrosfrön i en skål och ställ den åt sidan.
  • Blanda ananas, stevia, kokos­olja och vaniljpulver och häll över blandningen i en skål med de torra ingredienserna. Blanda ihop allt väl.
  • Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och baka i 25-30 minuter på 180 grader. Rör i blan­dningen var femte minut. Granolan är färdig när den är gyllenbrun.
  • Låt granolan svalna och häll den därefter i en burk med tättslutande lock. Den kan hålla sig i 1 vecka.

Näringsinnehåll per 100 gram:

Energi: 342 kcal
Protein: 9,7 g
Fett: 23 g
Kolhydrater: 28,8 g
Kostfibrer: 7,4 g 

Kanske är du intresserad av