Havrepannkakor
© wichmann+bendtsen

Havrepannkakor med citrus, limekräm och mynta

Pannkakor behöver inte vara osunda för att smaka helt fantastiskt. Prova det här fräscha receptet på havrepannkakor med citrus, limekräm och mynta.

15 mars 2018 av Signe Moesby Leth

Havrepannkakor med citrus, limekräm och mynta

4 st

5 dl havregryn
3 dl mjölk
2 ägg
1 msk kokossocker
1 tsk vaniljpulver
¹/5 tsk havssalt
1 tsk kokosolja till stekning 

Limekräm:
2 dl kvarg
½ tsk vaniljpulver
1 ekologisk lime, saft och finrivet skal
½–1 msk akaciahonung
1 liten näve mynta, finhackad 

Fyllning:
2 apelsiner, små
2 grapefrukter, små
Lite mynta

Så gör du havrepannkakor med citrus, limekräm och mynta 

  • Mixa havregryn, mjölk, ägg, kokossocker, vanilj och havssalt till en smet. 
  • Värm en stekpanna till medelvärme och häll i lite kokosolja. Häll en cirkel med smet i pannan och stek pannkakan tills den är gyllene på undersidan. Vänd den och grädda en extra minut. Upprepa tills smeten är slut. Rör runt i smeten under tiden. Tillsätt ev lite extra mjölk. 
  • Blanda ihop kvarg, vanilj, limesaft och -skal, honung och finhackad mynta till en kräm. Smaka av den.
  • Lägg upp pannkakorna med limekräm, finskurna citrusfrukter och lite mynta. 

Näringsinnehåll per styck:  

Energi: 352 kcal
Protein: 18,8 g
Fett: 8,1 g
Kolhydrater: 53,8 g
Kostfibrer: 6,2 g

Hitta fler recept på sunda pannkakor här.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar