Rätt med spenat och räkor

Spenathummus med kryddräkor

Prova det här receptet med spenathummus och kryddiga räkor med chili och persilja. Perfekt som förrätt eller plockmat.

6 april 2016 av Michelle Kristensen

Spenathummus och räkor

2 personer

Chips och grönt
3 stora nävar bladspenat (använd gärna vanlig spenat och babyspenat)
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 stor kålrabbi
4 bladselleristjälkar
Hummus
1 stor vitlöksklyfta
240 g kokta kikärter
1 lime (saften)
130 g spenat
½ tsk havssalt
½ tsk chiliflingor
1 stor msk tahini
1 stor näve bredbladig persilja
Ev ½ dl mjölk
Räkor
150 g tigerräkor (ASC-certifierade)
1 tsk olivolja till stekning
½ tsk finhackad chili
2 msk finhackad bredbladig persilja
1 tsk agavesirap
1 tsk pressad lime

Så lagar du spenathummus och räkor

  • Vänd spenatbladen i en skål med olivolja.
  • Fördela dem därefter på 2–3 bakplåtar, salta och grädda chipsen i 150 grader varmluft i 15–20 minuter.
  • Skär kålrabbi i tunna skivor på mandolinjärn och lägg dem i kallt vatten tills de är krispiga, ta upp dem och låt dem rinna av. Skär bladsellerin i stavar.
  • Lägg alla hummusingredienser i en mixer och mixa till önskad konsistens. Skala räkorna.
  • Hacka persiljan och chilin fint och blanda med pressad lime och agavesirap. Vänd räkorna i blandningen och stek i olivolja i en panna i 2–3 minuter, tills de får färg.
  • Avnjut som plockmat.

Näringsinnehåll i spenathummus och räkor per person

Energi: 409 kcal
Protein: 22,5 g
Fett: 21,5 g
Kolhydrater: 35,5 g
Kostfiber: 6 g

 

Kanske är du intresserad av