Rispappersrullar med frukt.
© wichmann+bendtsen

Söta rispappersrullar med dipp

Få en härlig energiboost med de här läckra rispappersrullarna med frukt och lime- och mangodipp.

30 januari 2017 av Signe Leth

Söta rispappersrullar med limedipp & spicy mangodipp

4 personer

Limedipp:

½ dl skyr

Saft och skal av ½ lime

½ msk akaciahonung

Spicy mangodipp:

½ mango

1 tsk ingefära, finriven

1 msk pressad citron

1 knivsudd cayennepeppar

Rispappersrullar:

½ mango

1 apelsin

1 äpple

2 kiwier

125 g björnbär

1–2 nävar färska örtkryddor, t ex mynta och citronmeliss

8 stycken rispapper

Så gör du söta rispappersrullar

  • Gör limedippen genom att röra ihop alla ingredienserna noga. 
  • Mixa ihop alla ingredienserna till mangodippen till en läcker och krämig konsistens.
  • Tvätta frukt och örtkryddor och skär i passande bitar. 
  • Fyll ett stort fat eller en stekpanna med varmt vatten och doppa ett ark rispapper i det i ett par sekunder, till det är mjukt. 
  • Ta försiktigt upp det och lägg det på en skärbräda. 
  • Fyll mitten av rispappret med frukt och örtkryddor och vik försiktigt in den sida som är närmast dig över fyllningen. 
  • Vik därefter in sidorna mot mitten och rulla ihop tills rullen är sluten.
  • Upprepa proceduren tills du har gjort alla rispappersrullarna. 
  • Skär dem försiktigt på mitten och servera dem med limedipp och mangodipp vid sidan av.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 201 kcal
Protein: 4,5 g
Fett: 1,4 g
Kolhydrater: 44,6 g
Kostfibrer: 4,5 g 

Kanske är du intresserad av