Läs också

Rödbetschips

Sötpotatischips

Sötpotatisen finns snart i alla svenska kök. Här får du den i en spröd variant.

19 juni 2016 av I FORM

1 portion, cirka 100 g, till 3–4 personer
2 sötpotatisar
3 msk olivolja
2 msk vatten
½ tsk hackad vitlök
Saften från 1 lime
½ tsk lökpulver
½ tsk färsk rosmarin
Havssalt

  • Skär sötpotatisen i skivor på ett mandolinjärn.
  • Blanda olja, vatten och vitlök i en skål och doppa potatisskivorna i marinaden.
  • Fördela dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och strö över lökpulver och rosmarin.
  • Baka chipsen i 125 grader i 50–60 minuter.

 

LÄSARFAVORIT: Kari Traa löparjacka + 3 nr av I FORM – BARA 99:– ! Klicka här >>

Kanske är du intresserad av