Recept på varm choklad med chili

Är du chokoholic? Då kan du vara glad, för din favoritlast är nyttigare än du tror. Prova det här receptet på varm choklad med chili.

12 januari 2016

Varm choklad med chili och kanel

1½ dl mandelmjölk (eller minimjölk)

½ vaniljstång

1 röd chili utan frön

1 nypa kanel

Ca 30 g mörk choklad

Så gör du varm choklad

  • Koka upp mjölk, vaniljfrön och chili.
  • Ta av grytan och rör i chokladen, tills den är helt smält.
  • Låt vila i cirka fem minuter och sila sedan.
  • Njut drycken som den är eller med en liten klick vispad grädde
    på toppen.

 

Mörk choklad är nästan som grönsaker

  • Välj mörk choklad: Välj choklad med en hög kakaoprocent – minimum 60. Det är nästan som en grönsak! Kakaobönorna ligger bakom alla chokladens goda egenskaper
  • Hoppa över den sockerfria: Det finns sällan många kalorier att spara, så njut hellre av den äkta varan.
  • Ät som kvällssnacks: All choklad är kaloririk, men ofta är det bara smaken vi är ute efter. Den kan du också få genom att äta lite choklad, inte en hel chokladkaka, t ex: En skiva rågbröd med en liten bit smält mörk choklad på. En portion skyr med mandlar, bär och ett par hackade chokladbitar. En banan på pinne, doppad i mörk choklad och fryst. En gammaldags gräddbulle.

 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar