Läs också

Lemoncurd

Chokladpålägg

13 juli 2016 av I FORM

Ingredienser

200 g hasselnötter
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
½ vaniljstång
1 dl socker eller flytande mild blomhonung
1 dl vispgrädde


Tillagning

  • Häll nötterna i en långpanna och ställ in i ugnen i 170, tills de doftar och börjar ta färg. De ska inte brännas, men bli lätt bruna.
  • Häll hälften av de varma nötterna i en foodprocessor eller mixer och kör tills de nästan avger olja.
  • Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den i mixern tillsammans med hälften av vaniljstångens korn.
  • Mixa vidare.
  • Chokladen kommer nu att smälta på grund av värmen från nötterna. Tillsätt sedan hälften av honungen och mixa allt till en slät massa.
  • Tillsätt sedan hälften av grädden.
  • Häll upp massan till hälften i en eller två burkar och repetera hela processen med den ljusa chokladen, och häll den ovanpå den mörka.
  • Ställ burkarna i kylskåp, och ät det på bröd när det har svalnat.
  • Kan hålla sig upp till 10 dagar i kylskåpet.

Kanske är du intresserad av