Choklad-rågbullar med lakritsöl och hackade mandlar

Jo du läste rätt, både öl och choklad ingår i det här receptet som är maxat med sundhet.

25 november 2013 av I FORM

18 st
2,5 dl vatten
2,5 dl lakritsöl
25 g ekologisk jäst
2 msk maltsirap
2 msk kallpressad rapsolja
100 g rågkärnor
50 g sesamfrö
50 g linfrö
50 g solroskärnor
50 g pumpakärnor
300 g ölandsvete
300 g fint rågmjöl
1 msk havssalt
170 g hackad choklad, 70 %
300 g hackade mandlar


  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda vatten och öl och lös upp jästen. Tillsätt maltsirap och rapsolja.
  • Lägg i rågkärnor, sesamfrö, linfrö, solroskärnor och pumpakärnor.
  • Tillsätt mjöl och salt ihop med den grovhackade chokladen.
  • Låt degen vila i rumstemperatur med en fuktig handduk över i en timme.
  • Skala mandlarna och hacka dem.
  • Forma bullar, vänd dem i mandlarna och tryck dem platta.
  • Grädda i 175 grader i 40–20 minuter utan + 20 minuter med varmluft.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar