Proteinpannkakor med gröna tillbehör.
© wichmann+bendtsen

Proteinpannkakor med grönt och jordnötsdipp

Kan du inte heller få nog av pannkakor? Ät pannkakorna till frukost, som mellanmål, som dessert eller direkt efter träning.

10 februari 2017 av Signe Leth

Proteinpannkakor med grönt och jordnötsdipp

2 personer

Pannkakssmet:

2 dl mandelmjöl*

2 ägg

1 dl keso

½ tsk vaniljpulver

½ tsk kardemumma

1 knivsudd salt

1/3 tsk bakpulver

½ tsk kokosolja, till stekning

Grönt och dipp:

1 morot, skuren i stavar

¼ mango, skuren i stavar

7 små tomater

½ fikon

1 msk jordnötssmör

* Köp mandelmjöl i matbutiken eller gör ditt eget genom att mixa mandlar till mjöl.

Så lagar du proteinpannkakor

  • Blanda alla ingre­dienserna tills du har en helt jämn smet. 
  • Låt smeten vila i 5–10 minuter.
  • Värm en stekpanna och smält lite kokosolja att steka pann- kakorna i. 
  • Häll en liten klick smet i pannan. 
  • Stek pannkakan i ett par minuter, tills den börjar bubbla och är lätt gyllene på undersidan. 
  • Vänd den och stek i en minut till.Upprepa tills smeten är slut.
  • Ät gärna pannkakorna efter träning med jordnötssmör, morots- och mangostavar, små tomater och fikon.

Älskar du pannkakor? Ät dem då morgon, middag och kväll.

Tips

Har du det stressigt kan du göra världens enklaste pannkakor genom att mosa 1 banan och blanda den med 2 ägg. Perfekt till frukost eller efter träning.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 585 kcal
Protein: 27,2 g
Fett: 39,8 g
Kolhydrater: 35,4 g
Kostfibrer: 8,8 g

Kanske är du intresserad av