Rabarbersalsa med chips.
© wichmann+bendtsen

Hemlagad rabarbersalsa

Gör din egen rabarbersalsa med ingefära och chili. Servera den gärna tillsammans med dina egna kålrabbichips.

23 maj 2016 av Michelle Kristensen

Rabarbersalsa med kålrabbichips

4 personer

½ salladslök
1 knivsudd stevia
1 tsk agavesirap
1 tsk finhackad ingefära
2 msk hackad koriander
¼ chili
Chips
1 stor kålrabbi
½ tsk olivolja
1/5 tsk salt

Så lagar du rabarbersalsa och kålrabbichips

  • Skala kålrabbin, skär den i tunna skivor på mandolinjärn, häll olja över och baka i ugnen på 100 grader i 1–2 timmar.
  • Kolla av löpande – de ska vara ljusbruna och spröda.
  • Tärna rabarber och lök och blanda med övriga ingredienser.
  • Ät chips med salsa till.

Näringsinnehåll i rabarbersalsa med kålrabbichips per person_SV

Energi: 53 kcal
Protein: 1,75 g
Fett: 0,97 g
Kolhydrater: 12 g
Kostfiber: 5,25 gg

Kanske är du intresserad av