Grön tomatmarmelad med kanel och vanilj

Spännande smakupplevelse med syrligt och sött på en gång.

16 juli 2015 av I FORM

1 kg gröna tomater
500 g ljust råsocker
1 tsk havssalt
1 dl äppelcidervinäger
2 kanelstänger
1-2 vaniljstänger
Pektin eller melatin


Tillagning

Tvätta och skär tomaterna i kvartar. Lägg dem i en kastrull med socker, salt, äppelcidervinäger, kanelstänger och vaniljstänger som är delade och uppsnittade i båda sidorna. Låt tomaterna koka i en halvtimma. Rör under tiden. Ta upp kanel- och vaniljstängerna och mixa marmeladen tills den blir till en homogen massa med bevarade kärnor. Tillsätt nu pektinet - följ anvisningen på paketen. Häll marmeladen på Atamonsköljda glasburkar och lägg i kanel- och vaniljstänger.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar