Chokladsemifreddo med blåbär

En fröjd för både smaklökar och immunförsvar.

3 maj 2009 av I FORM

8 personer

5 äggvitor
130 g ljust råsocker
4 msk kakaopulver
4 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl kesella, mager
250 g färska blåbär


Gör så här:

Du ska använda 4 skålar:

  • Skål 1: Vispa äggvitorna halvstela, tillsätt 70 g socker och 4 msk kakao och vispa äggvitorna helt stela.

  • Skål 2: Vispa äggulorna ljusa och pösiga tillsammans med 60 g råsocker.

  • Skål 3: Vispa grädden tills den är en tjockflytande kräm.

  • Skål 4 (stor skål): Rör kesellan blank. Häll innehållet från skål 1, 2 och 3 i skål 4 och blanda försiktigt runt massan. Tillsätt 200 g sköljda, färska blåbär.

Fördela glassen i en stor metallform som rymmer cirka 2 liter. Lägg eventuellt i plastfolie så att glassen kan lyftas upp. Frys den i minst 4-6 timmar. Skär sedan glassen i skivor eller lägg upp den på tallrikar eller i skålar med resten av blåbären.

Semifreddo är italienska och betyder en ”halvkall” glass. Glassen är mjuk och krämig och det passar därför bra att fylla den med läckra saker, till exempel frukt som vi har gjort här. Glassen är gjord av främst fettfattiga mjölkprodukter så att den är lätt i magen jämfört med fet gräddglass.

Texten fortsätter under annonsen

Kanske är du intresserad av

Texten fortsätter under annonsen

Texten fortsätter under annonsen