Skärbräda med bröd, avokado, bruschetta
© Skovdal Nordic

Bruschetta med grillad avokado och salladslök

En delikat bruschetta är perfekt som förrätt på sommarens grillkvällar.

2 juli 2017 av Gitte Heidi Rasmussen

Bruschetta med grillad avokado och salladslök

2 personer

200 g grovt bröd, 4 skivor

2 avokado, mogna

Pressad citron

2–4 salladslökar

Havssalt

Svartpeppar

Topping:

2 tsk pumpakärnor, rostade

Krasse, gärna kryddkrasse

Så här gör du en bruschetta

  • Grilla brödskivorna på bägge sidor och lägg på två tallrikar.
  • Halvera avokadorna, ta bort kärnan och skär varje halva i tredjedelar. Grilla avokadobåtarna ett kort ögonblick på varje sida och droppa citron över.
  • Gör i ordning salladslökarna och dela dem på längden. Grilla dem på snittytan.
  • Lägg avokado och salladslök på brödet. Krydda med salt och peppar och toppa med krasse och pumpakärnor. Servera genast.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 426 kcal
Protein: 4,7 g
Fett: 7,1 g
Kolhydrater: 24,6 g
Kostfibrer: 5,7 g


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar