Bountydröm

Snickers, Bounty, KitKat och After Eight. Nu är chokladbarer inte längre lika osunda. Du kan göra dem mycket nyttigare själv! Se hur du gör här.

1 februari 2016 av Michelle Kristensen

Bountydröm

med kokos & mörk choklad
12 st

  • 180 g kokosmjöl
  • 2 msk smält kokosolja
  • 3 msk kokosmjölk
  • 40 g kokosflingor
  • 1 kopp äggvitor
  • 4 msk agavesirap
  • 1 knivsudd stevia, maxsöt
  • ¼ tsk vaniljpulver

Överdrag:

  • 200 g choklad, minst 75 %, ev sockerfri

 

Så gör du:

Vispa äggvitorna luftiga i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en enhetlig massa. Forma 12 bitar/barer och lägg dem därefter i frysen i minst 1 timme. Smält chokladen över vattenbad under tiden.  Täck varje bit/bar med smält choklad och dekorera dem om du vill med rostad kokos. Förvara i kylskåpet.

 

Näringsinnehåll per chokladbit:

  • Energi: 378 kcal
  • Protein: 5,5 g
  • Fett: 31,2 g
  • Kolhydrater: 21,25 g
  • Kostfiber: 4,8 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av