Läs också

Snackskaka

Återhämtningskaka

Innehåller allt du behöver för att bygga upp musklerna efter intensiv träning.

7 juli 2016 av I FORM

Recept (ca 15 kakor)

100 g cashewnötter
200 g dadlar
160 g grova havregryn
40 g kokosmjöl
3 msk amino-complex
vassleproteinpulver
2 msk kakaopulver
2 äggvitor
4 msk solroskärnor
100 g soltorkade russin


Marinad

1 dl akaciahonung
1 dl creamy jordnötssmör
0,5 dl kokhett vatten


Så här gör du

Hacka cashewnötter och dadlar i små bitar. Knåda ihop alla ingredienser (utom dem till marinaden) till en mjuk massa. Värm honung och jordnötssmör i en stekpanna, häll ner det kokheta vattnet och låt marinaden koka upp. Vispa hastigt och ta av pannan. Häll marinaden över massan och blanda ordentligt.

Klä en ugnsfast form (34 x 20 cm) med bakplåtspapper och bred ut massan. Använd en bit bakplåtspapper till att göra ytan helt platt. Grädda massan på nedersta falsen i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Skär ut massan i ca 15 kakor på var och en 65–75 gram och ställ dem på högkant på en bakplåt. Grädda dem nu i ytterligare 20 min i 150 grader.

När ska du äta den?


Kakan är skräddarsydd för minuterna efter styrketräning och intensiv konditionsträning. Här ger den kroppen allt som den behöver för att bygga upp musklerna igen. Ät kakan senast 30 minuter efter att du är färdig med träningen.

Därför fungerar den

Proteinerna verkar som byggstenar för den slitna muskelvävnaden, medan kolhydraterna fyller reserverna med energi och förenklar upptagningen av proteiner. Flavonoiderna
bekämpar inflammation i de skadade musklerna, så att du blir mindre öm.

Kanske är du intresserad av