After dinner

Snickers, Bounty, KitKat och After Eight. Nu är chokladbarer inte längre lika osunda. Du kan göra dem mycket nyttigare själv! Se hur du gör här.

1 februari 2016 av Michelle Kristensen

After dinner

med cashewnötter & pepparmynta
10 st

Kräm:

  • 160 g cashewnötter
  • 2 msk kokosolja
  • 10 droppar pepparmynta
  • 1 dl mandelmjölk
  • 3 msk agavesirap

Överdrag:

  • 200 g mörk choklad

 

Så gör du:

Lägg cashewnötter i blöt i vatten minst 30 minuter i förväg. Häll av vattnet och lägg nötterna i en mixer ihop med alla de andra ingredienserna, förutom den mörka chokladen. Mixa till en krämig konsistens (det kräver en bra mixer!). Smält chokladen. Ta fram 10 silikonformar och lägg ett tunt lager choklad i botten. Ställ sedan in formarna i frysen så att de får stelna. Lägg därefter i kräm och ställ in i frysen igen i 15 minuter, och lägg till sist ett lager choklad på toppen och på sidorna. Lägg in i frysen igen och låt stelna.

 

Näringsinnehåll per chokladbit:

  • Energi: 232 kcal
  • Protein: 4,4 g
  • Fett: 19,1 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Kostfiber: 1,1 g

...

Få inspiration till kalorisnåla recept, gör dina egna eller dela dina favoritrecept med andra användare på I FORM Kostdagbok.

 Prova I FORM Kostdagbok här

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av