Vinter-detox-sallad
© wichmann+bendtsen

Vinter-detox-sallad

Behöver kroppen en hälsoboost? Unna dig då den här fräscha och goda vinter-detox-salladen.

5 februari 2018 av Signe Leth

Vinter-detox-sallad med kål och rotfrukter

2 personer

1 rödbeta, mellanstor
2 morötter
3 stora grönkålsblad
1 äpple
1/4 blomkål i buketter
10 brysselkål


Topping:

Lite bredbladig persilja

Dressing:

1 ekocitron, saft + rivet skal
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
½–1 msk akaciahonung
Havssalt
Färskmald peppar


Tillbehör:

Ev en bit lax eller falafel

Så gör du

  • Skala rödbetor och morötter. Ta bort stjälken från grönkålen, kärnhuset från äpplet och de yttersta bladen av brysselkålen.
  • Hacka all frukt och grönt fint i en matberedare. Häll det i en skål och toppa med finhackad persilja.
  • Blanda ihop dressingen och servera den vid sidan av. Ät ev en bit lax eller falafler till.

Näringsinnehåll per portion (bare sallad):

Energi: 244 kcal
Protein: 8 g
Fett: 5,8 g
Kolhydrater: 46,2 g
Kostfibrer: 12 g 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar