Testa de här recepten och få en helt ny upplevelse av vegetarisk mat.

Falafelwraps med cashewkräm

Testa en lite hälsosammare version av falafel med ångad savoykål istället för bröd. Full av smak och gröna nyttigheter!

24 september 2014 av I FORM

Falaflar

6 personer

6 savojkålsblad (eller kål)
200 g tomater
1 stor näve groddar

LÄSARFAVORIT: Kari Traa löparjacka + 3 nr av I FORM – BARA 99:– ! Klicka här >>

Falaflar

150 g pistagenötter (osaltade)
240 g kokta kikärter (vi använde kikärter på burk)
1 näve färsk mynta
1 näve färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 liten lök
3 msk jungfruolja
1 tsk mald kummin
1 msk sesammjöl
1 tsk bakpulver

Cashewkräm

80 g osaltade cashewnötter
¾ dl sojamjölk/vanlig mjölk
½ ekologisk citron (saft och skal)
½ tsk havssalt
En nypa stevia

Persiljedressing

2 dl skyr
1 näve finhackad persilja
Havssalt och nymalen peppar

Gör så här

  • Mixa pistagenötter och färska örter till en fin blandning – men det får inte bli nötsmör!
  • Lägg blandningen i en skål och blanda kikärterna med oljan. Rör samman med övriga ingredienser.
  • Forma 18 små bollar och grädda dem i varmluftsugn på 175 grader i 15 minuter.
  • Blanda ihop ingredienserna till cashewkrämen och rör ihop persiljedressingen.
  • Lägg kålbladen i kokande vatten i 15 sekunder.
  • Fördela falafelbollar, tomater, groddar och två sorters dressing på kålbladen och rulla ihop dem.

 

Kanske är du intresserad av