Edamamesallad med med gröna linser och sparris

Du kommer vilja slänga dig över denna sallad med edamebönor, sparris, färsk mozzarella och senapsdressing. Ät den som en näringsrik lunch eller en lätt middag.

24 september 2014 av I FORM

Edamamesallad

2 personer

2 dl kokta gröna linser
2 dl edamamebönor
200 g jordgubbar
6 gröna sparrisar
1 näve babyspenat
6 rädisor
½ färsk mozzarella

Senapsdressing

11 msk jungfruolja
1 tsk senap
1 nypa stevia
2 msk vit balsamvinäger
2 msk vatten
Havssalt och nymalen peppar


Så gör du

  • Ånga sparrisen lätt i kokande vatten i 1 minut.
  • Skär sparris, jordgubbar, rädisor och mozzarella i önskad storlek och blanda hela salladen.
  • Skaka dressingen väl och häll den över salladen precis innan servering.


Havrechips med rosmarin

2 personer

½ dl havregryn
1 dl mjölk
1 tsk torkad rosmarin
Havssalt och peppar


Såd gör du

  • Koka havregrynsgröt med mjölk i ca 5 minuter och låt koka lätt.
  • Rör i rosmarin, salt och peppar i gröten och sprid ut den på en bakplåt.
  • Grädda i 175 grader i ca 50 minuter, tills den är frasig.
  • Håll ett öga på gräddningstiden som är beroende på din ugn och tjockleken på chipsen.
  • Knäck chipsen i önskad storlek.

Kanske är du intresserad av