Tallrik med färgglad vegansk sallad.
© wichmann+bendtsen

Vegansk sallad med tahinidressing

Vem säger att sallader måste vara tråkiga? Denna salladen ger smakupplevelser som får änglarna att sjunga.

21 mars 2017 av Signe Leth & Martin Kreutzer

Vegansk sallad med sötpotatis, kikärter och tahinidressing

2 personer

1 burk kikärter, avsköljda

250 g sötpotatis, skuren i tärningar

1 msk olivolja

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1/3 tsk vitlökspulver

¼-½ tsk cayennepeppar

Havssalt

Svartpeppar

Sallad:

50 g grönkål, finhackad

50 g blandade salladssorter

½ apelsin, i tunna skivor

1 morot, i strimlor

1 liten rödbeta, finriven

1 tsk svarta sesamfrön

Tahinidressing:

1 vitlöksklyfta, finhackad

Saften från ½ citron

2 msk tahini (sesampasta)

1 tsk lönnsirap

Havssalt

Svartpeppar

½ dl vatten

Så lagar du vegansk sallad

  • Fördela kikärterna på en ren kökshandduk och torka dem försiktigt. 
  • Häll dem i en skål tillsammans med sötpotatisen.
  • Tillsätt olja samt kryddor och blanda runt väl.
  • Lägg sötpotatis och kikärter på en plåt med bakplåtspapper.
  • Baka i 200 grader i cirka 25 minuter, tills kikärterna är spröda och sötpotatisen är mjuk. 
  • Vänd gärna under tiden.
  • Gör dressingen genom att mixa alla ingredienserna, tills du har en läcker, krämig dressing.
  • Lägg upp kikärter och sötpotatis med grönkål, salladsmix, apelsin, morot, rödbeta, sesamfrön och 1 msk tahinidressing.
  • Servera genast.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 479 kcal
Protein: 16,7 g
Fett: 19,2 g
Kolhydrater: 68,6 g
Kostfibrer: 16,4 g 

Kanske är du intresserad av