Tallrik med räkor, ägg och grönt.
© wichmann+bendtsen

Vårsallad med räkor, ägg och avokado

Hälsa våren välkommen med en fräsch och god sallad!

24 mars 2017 av Signe Leth & Martin Kreutzer

Vårsallad med räkor, blomkålsris, ägg och avokadodressing

2 personer 

200 g räkor

2 ägg, mjuk- eller hårdkokta

50 g rucola

¼ blomkål, finriven, 125 g

1 avokado, skuren i skivor

1 polkagrisbeta, skuren i tunna skivor

12 gröna oliver

2 msk rostade pumpakärnor

Avokadodressing:

½ avokado

½ dl kvarg

1 msk färsk koriander, finhackad

1 msk pressad lime

½ vitlöksklyfta, pressad eller finhackad

Havssalt

Svartpeppar

Så lagar du vårsallad

  • Gör dressingen genom att mixa alla ingredienser, tills du har en läcker och krämig dressing. 
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Om dressingen är för tjock så tillsätt lite vatten.
  • Servera salladen i två skålar, med 1 msk dressing till varje.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 439 kcal
Protein: 31,3 g
Fett: 26,5 g
Kolhydrater: 24 g
Kostfibrer: 8,3 g

Kanske är du intresserad av