Pumpasoppa
© wichmann+bendtsen

Värmande och god pumpasoppa

Håll vinterförkylningar och sjukdom borta med en värmande och god pumpasoppa med ingefära och gurkmeja.

15 februari 2018 av Signe Moesby Leth

Pumpasoppa med ingefära och gurkmeja

4 portioner

1 hokkaidopumpa
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
½ msk kokosolja
1 tsk mald spiskummin
1 näve koriander
10 g gurkmeja, färsk
20 g ingefära, färsk
1 dl kokosmjölk light
5 dl vatten
Havssalt
Svartpeppar, färskmald


Topping:

2 kycklingfiléer
2 tsk svarta sesamfrön
Ev lite ängssyra

Så gör du 

  • Dela pumpan. Ta bort kärnor och skal. Skär köttet i tärningar. Hacka lök, vitlök och chili, stek det i kokosolja. Tillsätt spiskummin, koriander, finriven gurkmeja och ingefära.
  • Tillsätt kokosmjölk och vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 25 min.
  • Stek kycklingfiléerna och skär dem i tärningar.
  • Mixa soppan med en stavmixer. Smaksätt med salt, peppar och ev spiskummin.
  • Lägg upp soppan med kyckling, sesamfrön och ev lite ängssyra.

Prova också den här läckra varianten på pumpasoppa.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 287 kcal
Protein: 18,6 g
Fett: 16,2 g
Kolhydrater: 18,9 g
Kostfibrer: 3,5 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar