Sallad med kyckling.

Ugnsstekt kycklingfilé med pärldinkelsallad

Enkel och sund kvällsmat på mindre än 30 minuter.

6 september 2017 av Helle B. Carlsen, Anne Larsen & Michelle Kristensen

Kycklingfilé med pärldinkelsallad 

2 personer

70 g pärldinkel
Kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
2 kycklingfiléer
4 tsk olivolja
Salt
Svartpeppar
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl persilja, finhackad
1 dl gräslök, finklippt
1 schalottenlök i skivor
1 pressad citron
200 g ärter
200 g spenat

Så gör du 

  • Koka pärldinkel i buljong istället för vatten efter paketets anvisningar.
  • Gnid in kycklinfiléerna med 2 tsk olja, salt och peppar och stek dem i ugnen på 200 grader i 20 minuter, tills köttet är genomstekt.
  • Rör ihop 2 tsk olja, vitlök, persilja, gräslök, lök, citronsaft, salt, peppar och ärter. Vänd i den kokta, ljumna pärldinkeln. Lägg i spenaten när spelten har svalnat.
  • Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg upp dem på två tallrikar med pärldinkelsalladen vid sidan. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 549 kcal
Protein: 39 g
Fett: 14,8 g
Kolhydrater: 54 g
Kostfibrer: 12 g

Kanske är du intresserad av