Tallrik med tortilla.


© wichmann+bendtsen

Tortilla med paprika och oliver

Låt dig inspireras av det mexikanska köket och gör en läcker tortilla på bara 15 minuter. Smaklig måltid!

17 oktober 2017 av Anne Larsen & Bo Frederiksen

Tortilla med paprika och oliver

2 personer

1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
6 msk persilja, grovhackad
15 små svarta oliver med kärnor i vattenlag, ca 30 g
2 tsk extra jungfruolja 

6 stora ägg 

Havssalt
Svartpeppar, färskmald 

1 msk riven parmesanost

Så gör du

  • Skär löken i fina skivor och vitlöken i lövtunna skivor, gärna på ett mandolinjärn. Skär paprikan i fina stavar.
  • Hacka persiljan grovt. Häll av oliverna.
  • Stek lök och vitlök i olivolja i en panna i en minut, lägg i paprikan och stek tills det är mjukt och glansigt. Lägg i persilja.
  • Vispa äggen med en gaffel och häll ner över grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  • Stek tortillan stabil på den ena sidan, vänd den med hjälp av ett grytlock och stek på andra sidan. Servera tortillan med oliver och riven parmesanost. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 390 kcal
Protein: 25,8 g
Fett: 27,5 g
Kolhydrater: 12,1 g
Kostfibrer: 2,7 g

Kanske är du intresserad av