Smörgås med tonfisk
© wichmann+bendtsen

Tonfisksandwich med lök, hjärtsallad och kapris

Perfekt som enkel och snabb kvällsmat eller sund och näringsrik lunch.

5 oktober 2017 av Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Sandwich med tonfisk och kapris

2 personer

2 sandwichbröd, fullkorn
4 msk majonnäs
1 hjärtsalladshuvud
2 nävar ärtskott, alternativt vattenkrasse
1 salladslök
200 g tonfisk av hög kvalitet, på burk
2 msk kapris 

Så gör du 

  • Värm bröden lätt och låt svalna. Bred en msk majonnäs på varje över- respektive underdel.
  • Skölj hjärtsallad och ärtskott och låt torka i hushållspapper. Skär salladslöken i skivor.
  • Lägg en näve hjärtsallad på varje underdel, sedan tonfisk, lök, ärtskott och kapris. Lägg på överdelarna och servera. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 509 kcal
Protein:
33,8 g
Fett: 23,9 g
Kolhydrater: 42,9 g
Kostfibrer: 5,6 g 

Kanske är du intresserad av