Tomatsoppa med chili och pepparrotsgrädde

En het tomatsoppa som sparkar igång smaklökarna och värmer hela kroppen.

3 juli 2016 av I FORM

4 personer

1 rödlök
2 tsk extra jungfru olivolja
2 röda paprikor
1 röd chili
Havsalt
2 burkar krossade tomater
1 liter kyckling- eller örtbuljong
1 bukett timjan, binds med ett bomullssnöre
1 msk kallpressad rapsolja
nymalen svartpeppar


Topping

1 dl kesella blandad med 1 msk kallpressad rapsolja
1 bit pepparrot
havsalt, nymalen vitpeppar och en nypa ljust råsocker
1 bunt vattenkrasse


  • Skär löken i skivor och sautere dem i olja tils de är mjuka. Skär paprika och chili i småbitar. Tilsätt det i grytan, blanda och tilsätt 2 tsk salt.
  • Häll tomater och buljon i kastrullen och lägg i timjanbuketten. Låt soppan sjuda i 20 minuter.
  • Ta upp timjanbuketten. Mixa soppan med rapsoljan och smaka av med salt och peppar.
  • Blanda kesella med ultrafinriven pepparrot, salt, peppar och en nypa sockar.
  • Servera soppan med krämen och vattenkrasse.

Kanske är du intresserad av