Grön thailändsk soppa
© wichmann+bendtsen

Thailändsk soppa med torsk

Dröm dig bort till värmen med denna varma fantastiska, thailändska soppa.

13 november 2017 av Augusta Sørensen

Grön curry-kokos-soppa med torsk

2 personer

2 torskfiléer
1 msk gurkmeja
1 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk, light
2 dl vatten
½ broccoli
2 nävar spenat, färsk
1 näve koriander, färsk
2 limeblad
1 lime, saften
Salt
Peppar, färskmald
4 skivor röd chili
Sesamfrön

Så lagar du grön curry-kokos-soppa

  • Dela torskfiléerna på längden, krydda dem med gurkmeja och rulla ihop dem.
  • Baka dem i ugnen på 180 grader i 6 minuter. Stäng av ugnen men låt fisken stå kvar i 4 minuter.
  • Lägg i currypasta, kokosmjölk och vatten i en gryta och koka upp. Tillsätt broccoli och låt det koka i 6 minuter.
  • Häll den varma blandningen i en mixer och tillsätt spenat, koriander och två limeblad. Mixa till en jämn soppa och smaksätt med limesaft, salt och peppar.
  • Servera soppan med två fiskrullar i varje skål, toppa med två limeblad, skivor av chili och sesamfrön.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 473 kcal
Protein: 36,9 g
Fett: 26,3 g
Kolhydrater: 25,8 g
Kostfibrer: 5,7 g

Kanske är du intresserad av