Tallrik med sallad och lax.
© wichmann+bendtsen

Sushi-sallad med lax och edamamebönor

Äter du tillräckligt med fisk? Annars kan vi rekommendera den här läckra fisksalladen. Smaklig måltid!

23 mars 2017 av Signe Leth & Martin Kreutzer

Sushi-sallad med lax, edamamebönor och misodressing

2 personer

75 g skogschampinjoner

1 msk soja

225 g laxfilé*

50 g spenat

1 dl finskuren rödkål

100 g edamamebönor

1 morot, i strimlor

1 avokado, skuren i tärningar

1 salladslök, finskuren

1 tsk svarta sesamfrön

10 torkade tranbär

*Helt färsk och gärna från en fiskhandlare eller i en välsorterad matbutik och därefter infryst i -20 grader i minst 24 timmar.

Misodressing:

1 msk vit misopasta

½ msk sesamolja

Saften från ¼ lime

½ msk soja

¾ msk rostade sesamfrön

Så lagar du sushi-sallad

  • Snabbstek champinjonerna på hög värme i sojan, de ska bara stekas i ett par minuter.
  • Gör därefter misodressingen genom att helt enkelt röra ihop alla ingredienserna noga.
  • Om den är för tjock så tillsätt eventuellt lite vatten, tills du får rätt konsistens.
  • Skär laxen i tärningar och lägg upp den i två skålar med de andra salladsingredienserna och en halv matsked misodressing över varje.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 559 kcal
Protein: 35,1 g
Fett: 35 g
Kolhydrater: 32,6 g
Kostfibrer: 11 g

Bonusinfo

Råvaror som gör din sallad mer mättande

Protein: Välj t ex kyckling, tonfisk, lax, kikärter, bönor/linser, ägg eller parmesanost.

Fett: Välj t ex lax, parmesanost, avokado, nötter eller oljedressing.

Fibrer: Välj alla former av kål, morötter eller gröna ärter.

Kanske är du intresserad av