Tallrik med sallad.
© wichmann+bendtsen

Sund sallad med kyckling och jordgubbar

Få en smak av sommar med den här läckra kycklingsalladen

22 augusti 2017 av Anne Larsen & Michelle Kristensen

Kycklingsallad med jordgubbar

2 personer

150 g jordgubbar
2 msk pinjekärnor
300 g kycklingfilé
2 tsk extra jungfruolja
2 tsk smör
Havssalt
Svartpeppar
200 g gröna bönor
Kallpressad rapsolja
100 g hjärtsallad
En näve basilikablad


Dressing:
½ dl kallpressad rapsolja
1 msk pressad citron
½ tsk akaciahonung
½ tsk dijonsenap, ev grov


Tillbehör:
2 skivor rågbröd, rostade

Så lagar du kycklingsallad

  • Rensa jordgubbarna och dela dem på längden.
  • Rosta pinjekärnorna i en torr panna.
  • Skär kycklingen i tärningar och stek dem i olivolja och smör. Krydda med salt och peppar. Låt svalna lite.
  • Gör i ordning bönorna och koka i lättsaltat vatten med några droppar rapsolja i
 2 minuter. Häll av vattnet, låt bönorna svalna och dela dem på längden.
  • Skölj salladen. Lägg upp den med bönor, kyckling, jordgubbar, basilika och pinjekärnor. Blanda dressingen, smaka av och häll 2 msk över salladen. Ät rågbröd till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 518 kcal
Protein: 38,4 g
Fett: 25,1 g
Kolhydrater: 39,5 g
Kostfibrer: 8,9 g

Kanske är du intresserad av