Grön favorit med få kalorier och kolhydrater.

Spenatpannkaka med rökt lax och citrusdressing

Grön favorit med få kalorier! Spenatpannkaka med rökt lax blir en säker hit på din middagstallrik.

28 juli 2014 av Michelle Kristensen

1 person

2 ägg
1 stor näve spenat
1 tsk fiberhusk
¼ tsk havssalt
½ tsk kokosolja till stekning

Fyllning

50 g rökt lax
En näve salladsblad
En näve groddar

Dressing

¼ ekocitron (saft och skal)
¼ ekoapelsin (saft och skal)
2 tsk olivolja
1 tsk senap
1 tsk färskhackad dill
1 tsk vatten
1 knivsudd stevia
Havssalt och nymalen peppar


Gör så här

  • Bryn spenaten i pannan i fem minuter. Lägg sedan spenat och ägg i en mixer och kör till en jämn smet.
  • Tillsätt fiberhusk och salt. Stek i kokosolja på svag värme i fem till sju minuter. Vänd efter halva tiden.
  • Skaka samman ingredienserna till dressingen.
  • Servera med lax och grönt.

Kanske är du intresserad av