Kycklingsallad

Enkelt, snabbt och gott! Testa den här läckra salladen med kyckling, quinoa och rödbetor.

29 juni 2016 av I FORM

Kycklingsallad

2 personer

150 g kycklingfilé i tärningar
2 tsk extra jungfruolja
1 tsk smör
Havssalt och svartpeppar
½ tsk mald chili
1 citron
200 g gröna bönor
Kallpressad rapsolja
100 g kokta/bakade rödbetor
100 g salladsmix av späda sallader
40 g kokt quinoa (motsvarar 20 g rå quinoa)
2 tsk dijonvinägrett
4 msk skyr


Gör så här

  • Skrubba stora rödbetor och ugnsbaka eller koka – i 1 timme. Mindre rödbetor tillagas kortare tid. Låt svalna och ta sedan av skalet.
  • Man kan även använda råa, färska rödbetor i den här salladen. Riv dem i sådana fall grovt.
  • Stek kyckling i olja och smör, krydda under tiden med salt, peppar och chili. Låt svalna på hushållspapper.
  • Pressa över rikligt med citronsaft innan du lägger kycklingen i salladen.
  • Gör i ordning bönorna och koka i lättsaltat vatten i 3 minuter. Lägg direkt över i iskallt vatten/vatten med istärningar. Låt rinna av i en sil.
  • Skär rödbetorna i tärningar – eller riv dem grovt.
  • Skölj och slunga salladen.
  • Häll dressing i en skål med skyr och rör ihop.
  • Vänd ihop kyckling, bönor, rödbetor, sallad och quinoa.
  • Lägg upp salladen.


Gör din egen dijon-vinägrett

  • 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk dijon­senap, 2 dl extra jungfruolja, havssalt och nymalen svartpeppar.
  • Vispa vinäger och senap och häll sedan i oljan i en tunn, oavbruten stråle under konstant vispning.
  • Smaka av med salt och peppar.

Kanske är du intresserad av