Broccoli- och blomkålssallad.
© wichmann+bendtsen

Sallad på blomkål och broccoli med bacon och rödlök

Vem säger att sallad är torrt och tråkigt? Prova den här krämiga salladen med blomkål, broccoli och bacon. Du lagar den på bara 20 minuter.

3 oktober 2017 av Helle B. Carlsen, Anne Larsen & Michelle Kristensen

Sallad på blomkål och broccoli

2 personer

50 g bacon i skivor
1/2-1 rödlök
6 msk kvarg
4 tsk pressad citron
2 vitlöksklyftor, pressade
2 persiljekvistar, finhackade
Havssalt
Svartpeppar
¼ blomkål, ca 200 g, i små buketter
200 g broccoli i små buketter
6 msk pumpa-eller solroskärnor
2 msk russin

Så gör du

  • Stek bacon så att det mesta av fettet försvinner. Lägg det på hushållspapper och skär det sedan i mindre bitar.
  • Skär rödlöken ultrafint.
  • Rör ihop kvarg med citronsaft, vitlök och persilja och smaksätt med salt och peppar. Blanda blomkål och broccoli med kvargkrämen.
  • Rosta kärnorna i en panna. Strö bacon, rödlök, rostade kärnor och russin över salladen.

Tips! gillar du inte rå kål ...

... kan du lägga broccoli och blomkål i kokande vatten i 2 minuter. Skölj därefter i iskallt vatten  och låt rinna av. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 463 kcal
Protein: 27,8 g
Fett: 25,3 g
Kolhydrater: 36,2 g
Kostfibrer: 8,7 g

Kanske är du intresserad av