Kål-hotdog
© Skovdal Nordic

Så gör du en kål-hotdog

Kål är supernyttigt – och behöver inte ätas kokt och tråkig. Prova istället denna sunda och smakrika hotdog med squashfalafel och chilikräm. Smaklig måltid!

20 november 2017 av Gitte Heidi Rasmussen

Kål-hotdog med squashfalafel och chilikräm

2 personer

200 g kikärter, kokta (motsvarar 80 g torkade), eller kik­ärter på burk
125 g squash, riven
50 g spenat, ångkokt
½ grön chili, utan kärnor
½ tsk spiskummin
1 liten vitlöksklyfta
50 g vetemjöl
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
Olja till stekning


Chilikräm:

½ grön chili, finhackad och utan kärnor
1 tsk tahini
1 knivsudd ekologiskt limeskal, finrivet
2 tsk limesaft
1 dl grekisk yoghurt, 2 %
Havssalt
Svartpeppar, färskmald


Till servering:

2–4 blad av spetskål eller savoykål, beroende på storlek
Sockerärter, skurna
Ärtskott
Spetskål
Spetskål

Derfor er det sundt at spise spidskål_SV

© Skovdal Nordic

Så gör du 

  • Skölj de kokta kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem med squash, spenat (som du pressat fri från vätska) samt chili.
  • Rör kikärtsröran till en färs med spiskummin, pressad vitlök, mjöl, salt och peppar.
  • Forma färsen till små falafelbullar och stek dem i olja tills de är spröda och gyllene. Lägg kikärtsbullarna på lite hushållspapper.
  • Rör ihop chilikrämen.
  • Skölj kålbladen och fyll dem med falafel, chilikräm, sockerärter och ärtskott.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 353 kcal
Protein: 15,8 g
Fett: 11,7 g
Kolhydrater: 42,8 g
Kostfibrer: 8 g

Kanske är du intresserad av