Läs också

Spenatsallad

Rödkålssallad

Krispigt och mättande.

15 april 2010 av I FORM

4 personer

400 g rödkål
1 liten rödlök
2 msk persilja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 msk olivolja
Havssalt
Peppar
4 persiljerötter
1 msk olivolja
2 apelsiner
50 g mandlar
4 skivor bröd


Tillagning

Strimla rödkål och lök fint och blanda ner hackad bladpersilja. Vispa ihop vinäger, senap, honung och olivolja, salta och peppra och blanda ner det i kålen. Skala och skär rötterna i avlånga stavar, gnid in dem i olivolja och salta och peppra. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i 200 grader i 20 minuter.

Skär apelsinerna i filéer och samla upp juicen i en skål när du skär och häll juicen över salladen. Rosta mandlarna i en torr panna och låt svalna.

Lägg upp salladen med rotfruktsstavar, apelsinfiléer och mandlar och servera eventuellt med bröd.

Därför är den nyttig
Ger massor av folsyra som är viktigt för cellbildningen.

Kanske är du intresserad av

Texten fortsätter under annonsen

Texten fortsätter under annonsen

Texten fortsätter under annonsen