Skål med rödbetssoppa.

Rödbetssoppa med pepparrot och gräslök

Låt denna himmelska rödbetssoppa värma dig i kylan.

31 januari 2017

Rödbetssoppa med pepparrot och gräslök

2 personer

600 g rödbetor, skalade

2 tsk extra jungfruolja

1,2 l grönsaksbuljong

1 knippe timjan


10 cm pepparrot

Havssalt

Svartpeppar


2 tsk kallpressad rapsolja

Topping:

6 msk skyr

2 tsk kallpressad rapsolja

1 knippe gräslök

Tillbehör:

2 tjocka skivor grovt bröd 

Så lagar du rödbetssoppa

  • Skär rödbetorna i små tärningar och sautera i olivolja i en minut. 
  • Häll i buljongen ihop med timjan och låt sjuda i 15 minuter. 
  • Ta upp timjanbuketten.
  • Skala och riv pepparroten fint och lägg i soppan med salt, peppar och rapsolja. 
  • Mixa soppan och smaka av.
  • Häll soppan i två varma sopptallrikar. 
  • Rör ihop skyr med 2 tsk rapsolja och lägg som topping på soppan tillsammans med finklippt gräslök.  

Näringsinnehåll per person:

Energi: 479 kcal
Protein: 17 g
Fett: 15,9 g
Kolhydrater: 73,9 g
Kostfibrer: 13,8 g

Kanske är du intresserad av