Med de här vegetariska rullarna får du i dig massor av nyttigheter samtidigt som du njuter av den goda smaken.

Vegetariska rullar med kikärter och korianderkräm

Rulla in kikärtor och koranderkräm i en pastaplatta, toppa med tomatsås och färska örter - klart! Enklare, och godare, än så blir det knappast.

14 mars 2014 av Michelle Kristensen

Til- 2 personer


Ingredienser

2 färska fullkornspastaplattor (100 gram totalt)
½ aubergine
2 tsk olivolja
Havssalt och nymalen peppar


Fyllning:

100 g kokta kikärter
1 tsk smör
½ tsk havssalt


Korianderkräm:

1 näve färsk koriander
25 g fetaost
20 g rostade pinjenötter
2 färska dadlar (utan kärnor)
½ dl vatten
Saft + skal från ½ ekologisk citron
¼ tsk havssalt


Tomatsås:


½ burk skalade tomater
½ burk tomatpuré
½ finhackad rödlök
½ liten vitlöksklyfta
¼ tsk salt
1 dl kokta röda linser
Skal från ¼ ekologisk citron


Garnering:

Färsk koriander

Gör så här

  • Stek kikärterna i en stekpanna i smör och salt i 10 minuter, tills de fått färg. Stek aubergine i olivolja med salt och peppar i 3–4 minuter, på varje sida.

  • Kör alla ingredienser till korianderkrämen i en matberedare.

  • Koka pastaplattorna i 8–10 minuter. Rör samman alla ingredienser till tomatsåsen. När pastaplattorna är klara, skär plattorna i två halvor och lägg korianderkräm, auberginer och kikärter på pastan och rulla ihop, så det blir två rullar vardera.

  • Häll tomatsåsen ovanpå rullarna och garnera med koriander.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar