Läs också

Grön pasta

Squashpasta med kyckling

Sund pasta gjord på squash. Serveras med kyckling och grönsaker; en läcker kombination som du sent kommer att glömma.

13 mars 2014 av Michelle Kristensen

[bodylink]

Ingredienser


Till 2 personer

Pasta:

1 squash

Grönsaker:

4 rädisor
Kärnor från ¼ granatäpple
200 g romanescokål, alternativt blomkål
200 g ärter

Kryddig kyckling:

250 g kycklingfilé
50 g hackad mandel
½ tsk torkade chiliflingor
½ tsk cayennepeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk havssalt
¼ tsk nymalen peppar
1 uppvispat ägg

Persiljepesto:

1 msk olivolja
½ liten avokado
2 msk äppelcidervinäger
1 dl färsk persilja
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk havssalt
¼ dl vatten

Gör så här

  • Kör mandel, chili, cayennepeppar, vitlök, salt och peppar i en matberedare tills allt är grovt mixat.

  • Skär kycklingfilén i små bitar och doppa en bit i taget, först i det uppvispade ägget och sedan i mandelblandningen.

  • Placera sedan bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och stek i ugnen på 175 grader i 15–20 minuter.

  • Häll alla ingredienserna till peston i en matberedare och kör i 30–90 sekunder, beroende på hur fin du vill ha den.

  • Kör squashen i en spirali (en grönsakssvarv – en maskin som kan göra pastaliknande remsor av alla sorters grönsaker).

  • Skär övriga grönsaker i önskad storlek.

  • Fördela allt på två tallrikar.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar