Läs också

Pumpapaj

Pumpasoppa med rostade selleritärningar

Värm dig med denna krämiga soppa med spännande smakvariation.

1 november 2010 av I FORM

Pumpasoppa med rostade selleritärningar

4 personer

1 kilo hokkaido eller pumpa
1,2 liter grönsaksbuljong eller vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 skivor färsk ingefära
1 röd chili
1 liten bunt färsk timjan
2 ekologiska apelsiner
2 msk olivolja
¼ selleri
4 skivor grovt bröd
Havssalt
Nymalen svart peppar

Tillagning

Dela pumpan, ta bort kärnor och skal och skär köttet i tärningar. Lägg dem i en kastrull och häll buljong eller vatten över. Hacka lök och vitlök och skär ingefäran i skivor. Halvera chilin, ta bort kärnorna. Bind timjan i en bunt. Tillsätt allt i soppan och låt det sjuda i 30 minuter. Pressa apelsinerna och riv skalet. Tillsätt saften från apelsinerna i soppan och smaka av med rivet skal. Mixa till slut soppan med olja och smaka av med salt och peppar. Skär sellerin i små tärningar, gnid in dem med lite extra olja, salt och peppar. Rosta dem i en stekpanna och strö dem över soppan vid servering tillsammans med lite pumpakärnor. Ät bröd till.

Tips

Vill du ha en fylligare soppa kan du tillsätta en stor bakpotatis utan skal i tärningar från början.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar