En spännande rätt som snabbt blir en favorit.

Kyckling i kål och curry

En härlig version av kyckling i curry med kokos, finstrimmlad kål och massor av smak.

24 november 2014 av Anne Larsen

Kyckling i kål

2 personer

2 kycklingfiléer
¼ finhackad vitkål
½ finhackad spetskål
2 stjälkar bredbladig persilja
1 stor el 2 små schalottenlökar
1 msk extra jungfruolja
1 msk curry
½ tsk torkade, malda chiliflingor (peperoncino)
1 tsk finriven färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad och malen
Havssalt och nymalen peppar
½ burk/2 dl kokosmjölk
2 dl grönsaks- och/eller kycklingbuljong
En liten bunt färsk koriander


Gör så här

  • Skär kycklingen i munsbitar och lägg dem åt sidan.
  • Hacka kålen fint. Ta bort persiljebladen från stjälkarna och låt stjälkarna följa med som smakgivare. Bind eventuellt ihop dem med en bomullstråd.
  • Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i oljan. Krydda med curry, chili och gurkmeja. Rör om noga.
  • Lägg i kål, 1 msk salt och persilje­stjälkar och rör om noga.
  • Häll i kokosmjölk och buljong och koka upp.
  • Lägg i kycklingen och låt allt sjuda i 15 minuter.
  • Ta upp persiljestjälkarna. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka persilja och koriander fint och servera rätten med det gröna på toppen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av