Britternas favorit - utan en massa farliga fetter.

Fish'n'chips

Här får du lära dig ett sunt alternativ till britternas favoriträtt. I FORM kombinerar den med ungsbakade rotfrukter och hemmagjord remoulad.

11 juli 2014 av I FORM

2 personer

2 laxfiléer
½ lime
½ kg blandade rotfrukter
½ msk olivolja
Havssalt, nymalen peppar
Ev färska örter, t ex rosmarin och timjan
1 ägg
Lite grovt riven pepparrot

Gör så här

  • Skala och skär rotfrukterna. Blanda dem med olja, salt, peppar och t ex färsk rosmarin och timjan och pressa över en vitlöksklyfta. Lägg gärna allt i en fryspåse och skaka runt för att fördela smakerna innan du häller allt i en ugnsform.
  • Baka i 175 grader i varmluftsugn i 30 minuter.
  • Vispa ihop ett ägg med salt, peppar och grovriven pepparrot och lägg ovanpå laxen.
  • Droppa över lime och baka laxen i ugnen ihop med rotfrukterna i 15—20 minuter.
  • Tips Du kan göra en nyttig variant på remouladsås av finhackade grönsaker och kapris utrört i skyr. Smaka av med curry, salt och peppar.

Näringsinnehåll per person: 

(Utan remouladsås)

Energi: 445 kcal
Protein: 35,7 g
Fett: 22,5 g
Kolhydrater: 29,5 g
Kostfibrer: 8 g

Kanske är du intresserad av