Fyllda crêpes

En viktvänlig favorit med massor av smak.

20 oktober 2010 av I FORM

1 person

Smet:

1 dl grovt dinkelmjöl
1 dl vatten
¼ tsk salt
½ äggvita


Fyllning:

100 g kycklingfilé
½ tsk olivolja
½ tsk stark curry
Salt och peppar
100 g fänkål
100 g morot
50 g avokado
2 små körsbärstomater
¼ röd paprika
3–4 hjärtsalladsblad
1 msk yoghurt Cultura

Tillagning

Blanda mjöl, vatten, salt och äggvita. Låt smeten stå i 20 minuter. Torrstek sedan 2–3 tunna pannkakor i en teflonpanna.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och blanda ner salt, peppar och curry. Stek filébitarna i olivolja i 3–4 minuter. Hyvla fänkål och morot med en potatisskalare och skär avokadon i små tärningar. Droppa vinäger eller citron på avokadon så att den inte missfärgas. Skär tomaterna i bitar och paprikan i tärningar.

Lägg lite av allt i några salladsblad på en pannkaka, droppa över yoghurt, vik ihop och ät.

Kanske är du intresserad av